Historie

Home > Informatie > Historie

De gemeente Uden kent een lange geschiedenis op het gebied van de dermatologische zorg. Vanaf het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw hield dokter van de Staak hier wekelijks spreekuur. Aanvankelijk in een woonhuis aan de Land van Ravensteinstraat, later in het Wit-Gele Kruis gebouw aan de Aldetiendstraat. Van 1982 tot 1993 was prof dr. W.J.B.M. van de Staak hoogleraar Dermatologie aan de Rijksuniversiteit Limburg (thans: Universiteit Maastricht).

Een sterke groei

Om aan de groeiende vraag te voldoen werd een samenwerking aangegaan met dokter D.A. Groeneweg. Toen van de Staak  hoogleraar werd in Maastricht en nam dokter Groeneweg samen met dokter F. van Oostveen, tandarts F. Korsten en de fysiotherapeuten H. van Maasakkers en N. van Hees het initiatief voor de bouw van een nieuwe polikliniek aan de Land van Ravensteinstraat 1: “Polikliniek Huidziekten Uden”. Op deze locatie is nu huisartsenpraktijk 'Hoevense Veld' is gevestigd.

Over en sluiten?

De praktijk van dokter Van Oostveen werd in 1990 overgenomen door Frank Bruins. In 1994 ontfermde Kees-Peter de Roos zich over de praktijk van dokter Groeneweg. Door de fusie van de ziekenhuizen in Oss en Veghel in 2000, verviel volgens de toenmalige ziekenhuisdirectie de noodzaak van een aparte polikliniek in Uden met sluiting van deze kliniek als gevolg.

De aanhouder wint

Met de vestiging van DermaPark in Uden in 2009 is de cirkel weer helemaal rond en beschikt de regio over een moderne laagdrempelige polikliniek met voldoende gratis parkeergelegenheid, waar gastvrijheid en kwaliteit hand in hand gaan.