Links

Home > Informatie > Links

www.nvdv.nl

Een informatieve website gemaakt door de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie. Dat is de beroepsvereniging voor alle dermartologen in Nederland. Op de website vindt u allerlei objectieve informatie over huidaandoeningen en behandelingen. Ook zijn er diverse helder geschreven folders over huidziekten te downloaden.

www.peregrinusgroup.info

De stichting Peregrinus houdt zich al jaren bezig met het stimuleren van onderwijs aan jonge arts-assistenten met name op het gebied van de operatieve dermatologie. Sinds 2015 heeft de stichting haar aandachtsgebied verlegd naar Zanzibar. Een archipel voor de kust van Tanzania met 1,3 miljoen inwonder zonder dermatoloog.

www.huidhuis.nl

Het Huidhuis is een website met veel informatie over allerlei huidziekten maar ook allergieën. Het biedt mogelijkheden voor een herkenning en behandelmogelijkheden. De informatie en zelfmanagement voor patiënten en protocollen en behandelmethodes voor dermatologen en andere medisch specialisten. Huidhuis is daarmee een interessante website voor kinderen, tieners, volwassenen en betrokken professionals.

www.huidziekten.nl

Een website, die in eerste instantie bedoeld is voor dermatologen (in opleiding), maar er staat ook veel interessante informatie op voor patiënten en niet-dermatologen!

www.huidpatienten-nederland.nl

Op de website van de Huidpatiënten Nederland (voorheen: Huidfederatie) staat onder andere een overzicht van dermatologische patiëntenverenigingen.

www.huidfonds.nl

Een informatieve website voor patiënten. Het Huidfonds is een onafhankelijke stichting die zich inzet om huidziekten te bestrijden. Het Huidfonds organiseert onder andere de landelijke Huidkankerdag, die dit jaar op 25 mei plaatsvindt.

www.huidinfo.nl

Deze website biedt informatie over huidaandoeningen en behandelingen. Bevat ook commerciële en daardoor mogelijk bevooroordeelde informatie.

www.hartenvaatgroep.nl

De Hart&Vaatgroep is opgezet voor en door mensen die zelf een hart- of vaatziekte hebben (gehad) of hun naasten. Ook mensen die (nog) niet ziek zijn en de risico’s uit eigen familie kennen, bijvoorbeeld bij erfelijk hoog cholesterol (FH) of de ziekte van Rendu Osler Weber, kunnen bij De Hart&Vaatgroep terecht

www.dermnetnz.org

Deze Engelstalige website geeft bij "Patient-information" informatie over huidaandoeningen en behandelingen. Bevat ook commerciële en mogelijk bevooroordeelde informatie. 

www.pollennieuws.nl

Een handige site met actuele informatie over de hoeveelheid pollen in de lucht pollen. Bovendien geeft deze site ook achtergrond informatie over allerlei soorten pollen in Nederland.