Links

Home > Informatie > Links

www.nvdv.nl

Een informatieve website gemaakt door de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie. Dat is de beroepsvereniging voor alle dermartologen in Nederland. Op de website vindt u allerlei objectieve informatie over huidaandoeningen en behandelingen. Ook zijn er diverse helder geschreven folders over huidziekten te downloaden.

www.peregrinusgroup.info

De stichting Peregrinus houdt zich al jaren bezig met het stimuleren van onderwijs aan jonge arts-assistenten met name op het gebied van de operatieve dermatologie. Sinds 2015 heeft de stichting haar aandachtsgebied verlegd naar Zanzibar. Een archipel voor de kust van Tanzania met 1,3 miljoen inwoners en tot 2020 zonder dermatoloog. Nu er een echte afdeling dermatologie is met een jonge enthousiaste dermatoloog, komen de activiteiten van de stichting op een lager pitje te staan. 

www.huidhuis.nl

Het Huidhuis is een website met veel informatie over allerlei huidziekten maar ook allergieën. Het biedt mogelijkheden voor een herkenning en behandelmogelijkheden. De informatie en zelfmanagement voor patiënten en protocollen en behandelmethodes voor dermatologen en andere medisch specialisten. Huidhuis is daarmee een interessante website voor kinderen, tieners, volwassenen en betrokken professionals.

www.huidziekten.nl

Een website, die in eerste instantie bedoeld is voor dermatologen (in opleiding), maar er staat ook veel interessante informatie op voor patiënten en niet-dermatologen!

www.huidpatienten-nederland.nl

Op de website van de Huidpatiënten Nederland (voorheen: Huidfederatie) staat onder andere een overzicht van dermatologische patiëntenverenigingen.

www.huidfonds.nl

Een informatieve website voor patiënten. Het Huidfonds is een onafhankelijke stichting die zich inzet om huidziekten te bestrijden.

www.huidinfo.nl

Deze website biedt informatie over huidaandoeningen en behandelingen. Bevat ook commerciële en daardoor mogelijk bevooroordeelde informatie. 

www.dermnetnz.org

Deze Engelstalige website geeft bij "Patient-information" informatie over huidaandoeningen en behandelingen. Bevat ook commerciële en mogelijk bevooroordeelde informatie. 

www.pollennieuws.nl

Een handige site met actuele informatie over de hoeveelheid pollen in de lucht pollen. Bovendien geeft deze site ook achtergrond informatie over allerlei soorten pollen in Nederland.