Vergoedingen

Home > Informatie > Vergoedingen

Passantentarieven

Iedere zorginstelling is verplicht hun zogenaamde passantentarieven te publiceren. Passantentarieven zijn tarieven die gelden voor niet met de verzekeraar gecontracteerde zorg. Vaak is er een lager tarief contractueel afgesproken met uw verzekeraar dan deze passantentarieven. Je zou kunnen zeggen dit de voordeurprijzen zijn zonder kortingen die zorgverzekeraars uitonderhandelen. Zo krijgt u als patiënt globaal een idee wat de kosten van een behandeling (maximaal) kunnen zijn.

Klik hier voor de passantentarieven 2021

Het is daarom erg belangrijk dat u als patiënt de juiste gegevens aan ons doorgeeft, zoals uw polisnummer en zorgverzekeraar. Als wij deze gegevens niet hebben, moeten wij het passantentarief in rekening brengen in plaats van het lagere tarief dat met uw verzekeraar is overeengekomen.

Spatadervergoeding

Het Zorginstituut Nederland (ZiN), voorheen CVZ) is de instelling die de overheid adviseert over wat wel en wat niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Vanaf januari 2012 heeft dit ZiN besloten dat kleinere spataders niet meer vergoed worden in de basisverzekering. Veel zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen nog wel via het aanvullende verzekeringspakket. Voor een overzicht klik hier.

 

Behandeling van spataderen wordt vergoed wanneer er klachten zijn die passen bij spataders (varices). Bovendien moet er tijdens het duplexonderzoek een duidelijke lekkage, langer dan een halve seconde (reflux > 500 miliseconde) en grote diameter (tenminste 3 mm) van de stamader vastgesteld.