Ontsierende adertjes

Ontsierende adertjes op de benen

Dit is een vaak voorkomend probleem dat soms al voor de zwangerschap bij vrouwen voor komt. Er ontstaan daarbij, vaak op de bovenbenen, blauwe of paarsrode adertjes. Deze geven meestal geen klachten maar worden lelijk gevonden. Andere namen zijn onder andere: berkentakadertjes of bezemrijsvarices.

Kunnen deze adertjes kwaad?

Deze kunnen geen kwaad, er stroomt zo weinig bloed doorheen dat ze niet van belang zijn voor de doorbloeding van het been. Het worden geen grote of dikke aders als deze niet worden behandeld. Ook vormen deze adertjes geen risico tijdens een eventuele zwangerschap. Omdat deze adertjes geen kwaad kunnen wordt de behandeling ervan niet vergoed.

Hoe worden ze behandeld?

Dit kan door middel van scleroseren. Hierbij worden spataders weggespoten. Daarna moet meestal gedurende enkele weken overdag een elastische kous worden gedragen. Deze krijgt u van ons. Na de behanleing kan er een bruine verkleuring ontstaan. Dit verdwijnt doorgaans na verloop van tijd vanzelf.

Kan de behandeling ook in zomer worden toegepast?

De behandeling kan het hele jaar door worden toegepast, maar omdat kousen nou eenmaal erg warm kunnen zijn, wordt er doorgaans in de zomer niet behandeld.

Mag ik na de behandeling sporten?

U mag na de behandeling alle normale activiteiten weer direct oppakken. We raden af om de eerste weken intensief te sporten.

Kunnen deze adertjes terugkomen?

Ja, ze kunnen terugkomen. Maar meestal op andere plaatsen dan waar ze behandeld zijn.

Kosten

De behandeling met een vaatlaser kost ongeveer € 50,= per 10 minuten. Voor meer informatie over de kosten van laserbehandelingen klik hier

De behandeling van kleine adertjes op de benen door middel van scleroseren kost € 195,= inclusief elastische kousen. Voor meer informatie over de kosten van de behandeling van spataders klik hier

Adertjes op het scheenbeen

Direct na inspuiten van de ader