Ontsierende adertjes

Ontsierende adertjes op de benen

Dit is een vaak voorkomend probleem dat soms al voor de zwangerschap bij vrouwen voor komt. Er ontstaan daarbij, vaak op de bovenbenen, blauwe of paarsrode adertjes. Deze geven meestal geen klachten maar worden lelijk gevonden. Andere namen zijn onder andere: berkentakadertjes of bezemrijsvarices.

Kunnen deze adertjes kwaad?

Deze kunnen geen kwaad, er stroomt zo weinig bloed doorheen dat ze niet van belang zijn voor de doorbloeding van het been. Het worden geen grote of dikke aders als deze niet worden behandeld. Ook vormen deze adertjes geen risico tijdens een eventuele zwangerschap. Omdat deze adertjes geen kwaad kunnen wordt de behandeling ervan niet vergoed.

Hoe worden ze behandeld?

Deze cosmetisch bezwaarlijke bloedvaatjes worden behandeld met de ND:Yag laser al dan niet in combinatie met IPL. De ND:Yag laser produceert hoog energetisch licht. Door de energie op de bloedvaatjes te projecteren worden rode bloedcellen en bloedvaatjes in de huid opgewarmd en vernietigd. Hierdoor verdwijnt het ongewenste bloedvaatje zonder dat het omringende weefsel wordt aangetast.

We beschikken over de juiste apparatuur om zowel kleine vaatjes, grote oppervlakken en diffuse roodheid tegelijk te behandelen. Afhankelijk van de ernst zijn er gemiddeld één tot drie behandelingen nodig om de bloedvaatjes te behandelen.

Kunnen deze adertjes terugkomen?

Ja, ze kunnen terugkomen. Maar meestal op andere plaatsen dan waar ze behandeld zijn.

Kosten

Voor meer informatie over de kosten van laserbehandelingen klik hier