Ontharingslaser

Home > Niet verzekerde zorg > Lasertherapie > Ontharingslaser

Hoe werkt een ontharingslaser?

Als het licht van de laser de huid raakt, veroorzaakt dit licht warmte. Door deze warmte ontstaat beschadiging. Een ontharingslaser is een laser waarvan het licht vooral wordt opgenomen door de donkere kleur in de haren. Hierdoor is het resultaat bij mensen met donkere haren en een lichte huidskleur het mooist.

Blonde, grijze of rode haren kunnen niet goed worden behandeld met de laser. Dat komt omdat deze haren minder van de warmte van het laserlicht opnemen. Meestal geeft een ontharingslaser een vermindering van het aantal haren. U kunt dan bij de huidtherapeut uw haren elektrisch laten epileren.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Bij de één voelt de behandeling als kleine prikken van een speld, bij de ander is het pijnloos en soms ontstaat er een branderig gevoel. Er zullen meerdere behandelingen nodig zijn omdat er altijd haren in een ‘rust-fase’ zijn en dus niet zichtbaar. Alleen zichtbare haren kunnen behandeld worden.

Tijdens de behandeling zult u een bril dragen. Laserlicht is namelijk schadelijk voor de ogen. Uw behandelaar zal u deze bril geven voor de behandeling geven.

Wat zijn de voordelen van de behandeling?

De resultaten na een aantal behandelingen zijn goed. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig, waarnaar er een gemiddelde recuctie van haargroei van 80-90% te behalen is. Door vaker te behandelen kan het resultaat verder verbeteren. Hoe donkerder de huid en hoe lichter en dunner de haren, hoe meer behandelingen nodig zijn. Het aantal benodigde behandelingen en de behaalde resultaten variëren van persoon tot persoon.

Algemeen

Behandelingen kunnen prachtige resultaten geven maar het is helaas geen tovermiddel. Of een laserbehandeling voor u geschikt is, hangt van veel zaken af. Tijdens het eerste gesprek zullen we goed bespreken wat u kunt verwachten van de behandeling.

Kosten

Voor meer informatie over de kosten van ongewenste haargroei klik hier.