Dermatologie

Home > Over DermaPark > Dermatologie

Dermatologie betekent letterlijk huidkunde. De dermatoloog of huidarts is een medisch specialist die zich bezig houdt met onderzoek en behandeling van allerlei huidaandoeningen. Het is een medische specialisatie van vijf jaar na het (basis)artsexamen.

Er zijn heel veel verschillende soorten huidziekten en huidafwijkingen. Het kan gaan om zowel aangeboren aandoeningen als aandoeningen die later in het leven ontstaan, goedaardige of kwaadaardige gezwellen, infecties, ontstekingsprocessen (zoals wondroos), allergische aandoeningen, beschadigingen van de huid door invloeden van buitenaf, chronische wonden en cosmetische afwijkingen.

Over de impact die een chronische huidaandoening op een persoon kan hebben klik hier.

Voorbeelden van aandoeningen die de dermatoloog behandelt zijn:

De huid is ons grootste orgaan. De dermatoloog doet niet alleen veel van het onderzoek en de controles zelf, maar ook de behandeling, waaronder steeds meer chirurgische ingrepen en specifiek dermatologische behandelingstechnieken. Vandaar dat de dermatoloog, net als bijvoorbeeld een oogarts of een longarts, ook wel een orgaanspecialist wordt genoemd. KLIK HIER voor het artikel 'Dermatologie in beweging'.

Lees hieronder meer over: